Over ons U bent hier: Home - Over ons

Houthandel Zwanenburg

Houthandel Zwanenburg is opgericht in juni 2014 door de Gebroeders Markus en is tegenwoordig een volwaardige en bekende houthandel in de regio en daarbuiten.

Naast onze uitgebreide assortiment aan hout, plaatmaterialen, dak- en gevelbekleding, interieur en bevestigingsmaterialen bieden wij verschillende diensten aan zodat we onze klant optimaal kunnen helpen.

Zo is er een complete zagerij aanwezig waardoor wij producten op maat kunnen aanbieden en kunnen wij op bestelling diverse andere (bouw)producten aanbieden.

Houthandel Zwanenburg streeft naar snelle levering van goede kwaliteit tegen goede prijs.

houthandel zwanenburg domineeslaan
richard markus dennis markus houthandel zwanenburg

Richard (links) en Dennis Markus bij een zaagtafel in de loods (Foto: Henk van Ommeren)

Bron: dichtbij.nl

In het Nieuws

ZWANENBURG – Sinds kort is er weer een houthandel in Zwanenburg. Eind vorig jaar hield de laatste houthandel in Zwanenburg op te bestaan. Voor broers Dennis en Richard Markus mede aanleiding om in een loods aan de Domineeslaan Houthandel Zwanenburg op te richten.

De gebroeders Markus zijn altijd al ondernemend geweest. Niet zo verwonderlijk omdat zij uit de familie van het bekende aannemingsbedrijf Markus stammen. Jarenlang hebben beiden als zelfstandig ondernemer gewerkt. Een van de werkzaamheden waarbij zij betrokken waren, was de renovatie van een aantal loodsen aan de Domineeslaan 81/87.

De familie Markus, eigenaar van deze panden, kreeg ook te maken met leegstand van bedrijfsruimten door de economische crisis. Na enige tijd brainstormen zagen Dennis en Richard een mogelijkheid; Een ongeveer 640 m² grote loods aan de Domineeslaan 87C bleek uitstekend geschikt voor nieuwe ontwikkelingen. Voordat het zover was moest de loods uiteraard aangepast worden voor deze onderneming. Inmiddels is het pand voor het grootste deel ingericht en is de Houthandel op werkdagen geopend.

De kracht van het bedrijf is vooral het persoonlijke contact en het advies aan de klanten. Het hout- en plaatmateriaal, Meranti deuren, kozijnen en glas worden op maat gemaakt en kunnen bezorgd worden op locatie. Ter uitbreiding van het assortiment kunnen vloeren, maar ook gevel-, dak- en bouwproducten besteld en op korte termijn worden geleverd.

Verder houden de broers zich bezig met het ontwerpen en maken van meubels, pergola’s en op maat gemaakte voorwerpen van bijvoorbeeld steigerhout. Voorbeelden zijn binnenkort te vinden in een sfeervolle showroom en op een speciale website: www.tafelfabrikant.nl

Houthandel Zwanenburg, Domineeslaan 87C, 2161 BW Zwanenburg, tel. 020-4974090.